Art By Marlene Ik ben in Zuid-Afrika geboren en brood. Na een paar jaar in het Midden-Oosten te hebben gewoond, ben ik in 2002 geëmigreerd naar Nederland nadat ik met mijn NEDERLANDSE echtgenoot was getrouwd. We hebben 2 lieve kinderen, Charlize en Fabian. Samen wonen we in een klein kustplaatsje in het noorden van Nederland.
Ik ben een mixed media-colorist, illustrator, journalist en een creatieve geest.
Ik ben een gediplomeerd ontwerper en ontwerp al een paar jaar voor de ambachtelijke industrie. Ik hou gewoon van het maken van eigenzinnige, kleurrijke ontwerpen die mensen kunnen gebruiken als basis in hun kunsten en ambachten! Momenteel ontwerp ik meer exclusief voor Studio Light, maar ik sta altijd open voor samenwerkingen.
Mijn kunst is bedoeld om de donkerste dagen op te fleuren. Ik probeer in verschillende kunststijlen te werken. Ik geloof dat het deel uitmaakt van mijn creatieve vrijheid om alle stijlen te verkennen die ik leuk vind en dat het niet alleen mijn kijk op kunst verbreedt, maar ook de algehele ervaring. Ik weiger me te beperken tot door mensen vastgestelde grenzen, zoals land, politieke opvattingen, kleur, etniciteit, religie of sociale status... waar ik toevallig in geboren ben.
Mijn artistieke handelsmerk is mijn gebruik van heldere & vrolijke kleuren, mijn grillige stijl en decoratieve details in mijn werk. Mijn werk zit vol met lagen, beweging, levendige kleuren en veel contrast! Tot eind 2020 zijn mijn ontwerpen puur analoog gemaakt. Sindsdien ben ik analoge en met digitale ontwerpen gaan combineren. Alles wat ik maak is nog steeds met de hand getekend door mij.
Na een aantal jaren exclusief als acrylkunstenaar te hebben gewerkt voordat ik de wereld van kunst en ambacht betrad, is mijn kunst te vinden in privécollecties in Engeland, Zuid-Afrika, Australië, Argentinië, V.S., Canada, Duitsland, Namibie, Koeweit, V.A.E. en Nederland.
Tot Corona 2020 heb ik wekelijks live lessen gegeven en reisde ik de wereld rond om les te geven met mijn kunstzinnige producten. Ik ben ook trots dat ik nu en in het verleden gastdocent ben in verschillende e-cursussen.